Fjord Marin
HjemOm ossProdukterInvestor relationsInfo-senterKontakt ossFjord Marin CodFjord Marin TyrkiaFjord Marin AS

Nytt salgsselskap for torsk

Næringsmiddelgiganten Nortura har signert en intensjonsavtale med Fjord Marin Cod der resultatet kan bli etableringen av et felles selskap for salg og markedsføring av fersk oppdrettstorsk.

(Nyheten er hentet fra Kyst.no)

Avtalen som ble signert like før helgen, kan være begynnelsen på en storsatsing. I følge konsernsjefen i Fjord Marin Cod, Paul Birger Torgnes, er partene enige om å innlede et forpliktende samarbeide.

- Målet er å kombinere Fjord Marin sin kompetanse innen oppdrett av torsk, og Nortura sin kompetanse innen foredling, produktutvikling og salg/distribusjon av matvarer, sier Torgnes til Norsk Fiskeopdrett/kyst.no.

 

Nortura eier blant annet Gilde, Prior og Eldhus, og er et av de største næringsmiddelkonsernene i Norge. Samerbeidet utvikles i tilknytning til Fjord Marin Cod og Nortura sine anlegg i Brønnøysundområdet.

 

- I første omgang skal samarbeidet organiseres som et prosjekt for å gjennomføre nødvendige utredninger for konkret å avklare det produksjonstekniske, markedsmessige, organisatoriske og finansielle grunnlaget for den felles satsingen. Så snart dette er avsluttet er det intensjonen å etablere et felleskontrollert (50 - 50 ) operativt selskap mellom Nortura og Fjord Marin Cod, forteller Paul Birger Torgnes.

 

Fjord Marin Cod skal fortsatt stå for oppdrettsvirksomheten i egen regi, mens det felles selskap skal overta fra fisken forlater merdekanten. - Gjennom dette samarbeidet kobler vi sammen kompetansen til de to sterkeste aktørene i landet på henholdsvis produksjon av kjøttvarer og torskeoppdrett, Nortura og Fjord Marin Cod. Det er første gang noe slikt blir gjort og vi har stor tro på at dette vil kunne gi store synergier og gode resultater for begge parter, forteller Torgnes.